Ga naar hoofdinhoud

Onze Geschiedenis

Applitech is van oorsprong een fabrikant van bouwstroomkasten. Sinds 2002 leggen wij ons toe op de bouw van panelen voor het opwekken en verdelen van energie in brede zin. John de Leur, specialist op dit gebied, nam in 2005 samen met een compagnon Applitech over en is sinds 2014 volledig directeur-eigenaar van Applitech. In nog geen 20 jaar tijd is ons team uitgegroeid van 5 tot ruim 40 medewerkers.

Sinds 2006 zijn wij gevestigd aan de Hendrik Figeeweg 5c in Haarlem. Wij hebben een ruime, professioneel uitgeruste werkplaats voor het ontwerpen, fabriceren, ombouwen en repareren van besturings- en verdeelsystemen. De afgelopen jaren hebben wij fors geïnvesteerd in de automatisering van ons machinepark op basis van CNC-techniek. Wij beschikken onder meer over een CNC-gestuurde boor- en freesmachine, en een exclusieve pons- en buigmachine voor koper.

Wij bouwen energiedistributiepanelen van 63 tot 7.000 ampère voor onder meer de industrie, de tuinbouw en datacenters. Onze eindklanten zitten in binnen- en buitenland. Zelfs een ziekenhuis op Aruba en een brouwer in Ethiopia« maken gebruik van onze panelen.

Met onze producten leveren wij een bijdrage aan een duurzame wereld, waarin we bewust omgaan met energie. Vanzelfsprekend staat duurzaamheid ook binnen onze eigen bedrijfsvoering hoog in het vaandel. Wij rijden al jaren in elektrische auto’s en hoeven door onze warmtepomp installatie geen gas meer te verbruiken.

Contact ons
Back To Top