Ga naar hoofdinhoud

Onze aanpak

Onze opdrachtgevers hebben het druk genoeg met hun eigen business. Daarom ontzorgen wij hen volledig op het gebied van energiedistributie. Wij luisteren naar hun behoeften, denken mee in oplossingen en verstrekken advies. Kies je beter voor een vaste of een uitrijdbare vermogensschakelaar? Is overspanningsbeveiliging nodig? Kan een energiemeter van meerwaarde zijn? Over deze en tal van andere zaken denken wij graag mee. Wij zijn flexibel en houden van korte lijnen. En natuurlijk geldt: afspraak is afspraak. Klanten mogen erop vertrouwen dat wij hun panelen tijdig en volledig conform hun wensen opleveren.

Ons eigen systeem: Flex-Line

Voor specials en maatwerkprojecten zijn standaard verdelers vaak niet of minder geschikt. Hiervoor gebruiken wij het door ons ontwikkelde, geavanceerde Flex-line-systeem. Dit uiterst flexibele, bedrijfszekere systeem heeft een maximale capaciteit van 4000 ampère.

Op basis van ons Flex-Line systeem leveren wij jaarlijks enkele honderden trafopanelen voor netwerkbeheerders, welke bij de DEKRA zijn beproefd en voldoen aan de norm IEC61439, die hiermee tegemoet komen aan de groeiende vraag naar hogere netaansluitingen. Verder passen wij Flex-Line systeem toe voor generator-aansluitkasten (zogenaamde gak-panelen), die men gezien de speciale afmetingen vaak niet in gewone standaard panelen kan bouwen. Dit maakt ons uniek en onderscheidend.

Siemens Alpha+ Partner

Als ALPHA+ partner van Siemens bouwen wij naast ons eigen Flex-Line systeem ook de SIVACON S4 en SIVACON S8 energie-verdeelsystemen voor de installatiebranche. Ze worden onder meer toegepast in de industrie.

In 2004 was Applitech een van de eerste panelenbouwers in Nederland die met SIVACON S4 aan de slag gingen. Sinds 2019 is Applitech ook franchise partner van Siemens voor het SIVACON S8 systeem. Het Sivacon S8 systeem heeft meer mogelijkheden in de grote vermogens dan SIVACON S4, waardoor wij grotere projecten kunnen aannemen. Voor het SIVACON S8 hebben wij de beschikken over de 3D tekeningen van railverbindingen, die wij kunnen omzetten naar machinebestanden voor onze CNC bewerking machines.

Vlamboogbeveiliging

Applitech is in Nederland de enige partner van Siemens die is gecertificeerd door DEHN in Duitsland om het SIVACON S8 systeem te voorzien van vlamboogbeveiliging. Hiervoor hebben onze mensen een training gevolgd bij Dehn in Duitsland. Vlambogen ontstaan door het plotseling vrijkomen van energie en kunnen grote schade veroorzaken aan de verdeler en in andere installaties. Ze kunnen brand veroorzaken, productieprocessen verstoren en zelfs tot stilstand leiden. Door het integreren van vlamboogbeveiliging in de SIVACON S8-verdeler verhogen wij voor onze klanten de beveiliging van hun medewerkers, investeringen en systemen.

Service en Onderhoud

Energiesystemen moeten feilloos blijven werken. Als correctief onderhoud noodzakelijk is, is men eigenlijk al te laat. Met een service- en onderhoudscontract van Applitech voorkomen bedrijven verstoringen of zelfs stilstand van hun processen.

Wij hebben een groot team van service- en onderhoudsprofessionals. Zij zijn breed opgeleid en staan klanten bij met raad en daad. Wij plannen voor onze klanten zelf het onderhoud aan hun verdelers in en hebben spare parts (ook van Siemens-verdelers) op voorraad liggen.

Wij bieden de volgende diensten aan:

  • Keuringen en reparaties van vermogensautomaten en lastschakelaars (laagspanning).
  • Jaarlijkse keuringen van generatorschakelaar ten behoeve van o.a. de glastuinbouwbranche, conform verzekering.
  • Uitbreidingen en/of aanpassingen van bestaande laagspanningsverdelers op locatie.
  • Uitvoeren van netanalyses.
  • NEN3140 keuringen.
  • Doorstromen van automaten, zowel primair als secundair.
  • Onderhoudscontracten met 24/7 storingsdienst.
  • Offshore onderhoud.

Sinds kort voeren wij ook keuringen uit m.b.t. hoogspanning.
Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Voor vragen of oplossingen op maat staan wij u graag persoonlijk te woord.

Contact ons
Back To Top