Siemens S4 systeem

SIVACON S4 Laagspanningsverdeelborden
Inleiding
SIVACON S4 is een typegetest energieverdeelsysteem (TSK) volgens IEC 60439-1, EN 60439-1, dat in de utiliteit en de industrie kan worden ingezet. Deze energieverdeelsystemen vallen op door hun grote mate van beschikbaarheid en van veiligheid voor persoon en installatie. Daarbij zijn deze energieverdeelsystemen geschikt voor alle stroomniveaus tot 4000 A.
De SIVACON S4 energieverdeelsystemen zijn opgebouwd uit modulaire inbouwsets. Door de vele combinatiemogelijkheden die deze modulaire opbouw van SIVACON S4 u biedt, kunnen praktisch alle toepassingen gerealiseerd worden. SIVACON S4 is afgestemd op de laatste marktbehoeftes en standaardisatie. Daarbij is het een innovatief verdeelsysteem met een moderne design.

Algemene informatie
Systeem
SIVACON S4 is een laagspannings-energieverdeelsysteem welke aan alle zijden door plaatstalen omhulling gesloten is. Voor gebruik in binnenopstelling, tegen een wand of vrijstaand.
Frame
Het frame is een constructie die bestaat uit hoogte-, breedte- en dieptestijlen, die in elkaar worden gestoken en extra worden geborgd. Het is een draagconstructie voor het stroomrailsysteem en alle inbouwsets. Door het gebruik van Sendzimir-verzinkte frameprofielen en zelftappende schroeven wordt een mechanisch zeer stabiele constructie en een gegarandeerde aarding van de inbouwsets en veldafdekking bereikt.
Omhulling
De omhulling laat toe een combinatie te bouwen met een beschermingsgraad van IP30/31, IP40/41 of IP55. De poedergelakte buitenwanden zijn in RAL7035 gespoten. De deuren zijn standaard voorzien van een dubbelbaard sluiting. Daarnaast zijn ook andere sluitsystemen beschikbaar, met of zonder cilinderslot De energieverdeler wordt voorzien van veldafdekkingen, eventueel met kasthoogte plaatstalen deuren of glazen designdeuren. Daarnaast kan de verdeler ook uitgevoerd worden met moduuldeuren. De afdekplaten van de inbouwsets worden door (ingebouwde) snelsluitingen bevestigd. Het openen en sluiten van deze snelsluiting volstaat door de sluiting een kwartslag te draaien. Ook bestaat de optie de afdekplaten te voorzien van scharnieren waarbij een goede aarding gewaarborgd blijft.

Stroomrailsystemen
Het hoofdrailsysteem van SIVACON S4 is ontworpen voor nominale stromen tot 4000 A. Dit is afgestemd op standaard transformatoren met hun nominale stromen en kortsluitstromen. Het stroomrailsysteem kan zowel boven, onder en variabel aan de achterzijde gepositioneerd worden. Dit maakt het mogelijk om TN-C, TN-S, TN-C-S, IT als TT-netsystemen te configureren. Als verticaal stroomrailsysteem kan gekozen worden voor een versprongen H-profiel tot 1600A of een standaard uitvoering gelijk aan het horizontale hoofdrailsysteem tot 3200A. Deze kunnen eventueel ook dubbel uitgevoerd worden tot 3200A resp. 4000A
Bouwvorm
De SIVACON S4 energieverdeler kan in bouwvorm 1 t/m 4b uitgevoerd worden.
Inbouwsets
Een geperfectioneerd en op elkaar afgestemd programma aan inbouwsets is beschikbaar voor het laagspanningschakelmateriaal. Er zijn o.a. inbouwsets beschikbaar voor de open vermogensautomaten SENTRON 3WL, de compacte vermogensautomaten SENTRON 3VL, (zekering) lastscheidingschakelaars SENTRON 3K, 3NP, 3NJ6 en 3NJ4 en het modulaire installatiemateriaal. De in diepte verstelbare montageplaten zijn er in kasthoge en in moduulhoge. Afdekplaten kunnen met of zonder ventilatieroosters worden geleverd. Tevens is er een breed programma aan klimaatproducten beschikbaar.

Voordelen
Kenmerken zijn:
-Typegeteste schakelcombinaties volgens IEC 60439-1, EN 60439-1
-Aansprekend design-Hoogrendement ventilatiesysteem, onderhoudsvriendelijk
-Kleur RAL 7035
-Deuren inclusief robuust sluitsysteem (lichtboog getest)
-Beschermingsgraad IP30, IP31, IP40, IP41, IP55
-Stroomrailsystemen t/m 4.000 A, Icw tot 100kA (1 s), lpk tot 220 kA
-Framehoogte 2.000 mm
-Sokkelhoogte 100mm of 200mm
-Framebreedte 400mm, 600mm, 800mm, 1000mm en 1200mm
-Framediepte 400mm, 600mm en 800mm
-Inbouwsets voor Siemens schakelmateriaal SENTRON 3WL, 3VL, 3KL, 3KA, 3NJ6, 3NJ4, 3NP en modulair installatiemateriaal
-Standaard Koperaansluitsets voor kabelaansluiting of aftakking vat het hoofdrailsysteem
-TTA gekeurde koppelsets voor het SIVACON 8PS railkanaalsysteem
-Bouwvorm van interne scheiding 1, 2b, 3b, 4a, 4b
-Met de softwaretool SIMARIS Configuration kan de verdeler worden ontworpen waarbij de warmtehuishouding inzichtelijk wordt gemaakt en eventuele conflicten wordt voorkomen.
Assemblage- en testvoorschriften
De paneelbouwer moet bij het assembleren van laagspanningsverdeelbord de bouw- en montagevoorschriften strikt opvolgen. De assemblage en routinetesten van het laagspanningsverdeelbord wordt door de paneelbouwer volgens IEC 60439-1, EN 60439-1 uitgevoerd.
Milieuaspect
De gebruikte materialen zijn PVC- en halogeenvrij, waarmee ook recyclebaar.