Nieuwbouw Datacenter BIT Ede

Applitech heeft in opdracht van Kuijpers installatie techniek uit Arnhem voor het nieuwe datacenter van BIT de distributie panelen gebouwd en inmiddels ook op het project afgeleverd en opgesteld.
Het opstellen en plaatsen van de panelen heeft plaats gevonden op 4 juni 2009  en is door Applitech in eigen beheer uitgevoerd.
Voor het transport en het plaatsen maakt Applitech gebruik van de Fa. Schoorl van de Veldt welke al jaren een vaste partner is voor het vervoer en plaatsen van de diverse panelen.
Tijdens het opstellen van de panelen is het van belang constant te controleren of alle verbindingen op de juiste plaats vallen. Door de omvang van de panelen is het dan ook noodzakelijk dat er in een vooraf vastgesteld opstelschema wordt gewerkt. tijdens het koppelen van de kastdelen worden gelijk ook de moment controles op de koppelingen uitgevoerd.
De panelen zijn opgesteld in de kelder van het gebouw, het heeft de nodige hoofdbrekens gekost om deze ongeschonden op hun plaats te krijgen. Voor het transport naar de kelder konden we gebruik maken van een goederentransportlift welke de beperking had dat deze maar 315 cm breed was. Het grootste deel wat met de lift naar de kelder moest was 280 cm en bijna 2400 Kg zwaar. Maar met de nodige inventiviteit hebben we ook dit deel in de lift gekregen en uiteindelijk op zijn plek in de kelder.
Door de installateur waren in de kelder op de vloer inmiddels de goten voor de bekabeling aangebracht, welk een extra handicap was met het aanbrengen van de tijdelijke transportbaan voor de panelen.
Het ATS paneel is geplaatst op een frame wat 50 cm boven de vloer staat en later gelijk met de systeem vloer komt.
De nieuwe datacenter van BIT zal in 3 fase worden afgebouwd echter is het hoofdpaneel reeds voor bereid op het totale energie verbruik van het datacenter