Biofuel Elektrawinds

Applitech ontwierp en bouwde in opdracht van ABC Diesel Gent en Zwart IJmuiden de complete besturing en hulpwerktuig distributie voor het grootste BIO WKK project in Europa.
Elektrawinds is opgebouwd uit een verzamelpunt van afvalvetten, een zuiveringsinstallatie, opslag en warmhoudinstallatie, een transportinstallatie en tenslotte een verbrandingsinstallatie bestaande uit verbrandingsmotoren op basis van 16 cilinder 1000 toeren ABC motoren.
Applitech heeft in overleg met haar opdrachtgevers (ABC, Zwart Techniek IJmuiden, Netman Belgie en Elektrawinds) een besturing ontworpen welke de motor permanent bewaken op oliedruk en temperatuur enzovoort.
Naast de motoren bewaakt het motormanagement elektrische grootheden van zowel het net als de generator, wat op Elektrawinds bestaat uit 7 netten van 10 KV. Het motormanagement stuurt de motoren aan naar het gewenste vermogen. Tevens wordt door een overkoepelende (door Applitech ontworpen) besturing, een keuze van vermogen, aan de hand van gegevens van het management gemaakt. Zo wordt er bijvoorbeeld gekozen afhankelijk van de omstandigheden of de motor op biofuel mag draaien. Alle brandstof grootheden worden hierbij gecontroleerd. Naast het ontwerp heeft Applitech tevens de in bedrijf name uitgevoerd zodat wij garant kunnen staan voor een compleet product.